80. jubileum frýdlantského sboru: „Společně domů“ (27.5.2017)

Není možné vtěsnat osmdesátiletou historii do několika minut a stejně tak není možné zmínit všechny lidi, kteří se svou obětavostí a službou podíleli na dnešní podobě sborového společenství. Jedná se dlouhé zástupy bratrů a sester, kteří možná nebyli zmíněni jménem, ale rozhodně nejsou anonymní. Mají své místo v našich vzpomínkách a srdcích a vždy budou nesmazatelnou součástí tohoto sboru. Jsou to tváře lidí, které jsme měli možnost díky Bohu poznat. Tváře lidí, které jednou znovu spatříme.

Se značným zpožděním přinášíme krátkou informaci a galerii ze slavnostního 80. jubilea u příležitosti založení našeho frýdlantského sboru, které proběhlo za účasti sborů z Frýdku-Místku, Frenštátu pod Radhoštěm, Vojkovic a Štramberku.

Poděkování patří také bratrům M. Pavlíkovi a K. Staňkovi za slovo, které jsme na této slavnostní bohoslužbě mohli slyšet.

Bez lidí inspirovaných Bohem by se takováto slavnost mohla jen těžko uskutečnit. Za plné nasazení oslavit Boha bychom chtěli poděkovat celé sborové rodině: od těch nejstarších až po ty úplně nejmladší. Tedy všem, se kterými kráčíme společně domů.

PS: za fotografie děkujeme Markovi a Jiřímu Sochorovým.

 

Záznamy kázání