Děti: Naše první akce. A hned dvojitá! (19. – 20. 3.2016)

V sobotu 19. března odpoledne jsme se sešli u přátel na Olešné k první akci obnoveného oddílu Cvrčci Klubu Pathfinder. Rozluštěním šifry děti zjistily, kde a proč jsme se ocitli: Na dvoře krále Achašveróše, na hostině na počest nové královny Ester. Při večerní hře prokázali jeden po druhém odvahu, když se tmou vydali za důležitým sdělením o budoucnosti chystané pro královnin národ. Dobrodružství na motivy biblické knihy budou pokračovat na plánovaných výletech.

Druhý den jsme se přesunuli do Frýdlantu na Haldamáš – trochu do zoo, trochu do tesařské dílny a trochu na vodu. Tušíte kam? Byl tam jeden lídr s fakt těžkým úkolem. Už víte? Jasně, na stavbu archy! Noe nás i všechny nově příchozí pořádně pobláznil, až z toho vznikl pěkný cirkus a zoologická a dokonce módní přehlídka. Prostě, nejprve jsme postavili archu, potom se převlékli do masek zvířátek, aby se každý předvedl a pár větami představil. Nemyslete si, ona to není legrace, stát tváří v tvář tolika zvířatům! Naštěstí ne zvěři, protože se přeci umíme chovat, ne? Kdo tam byl, zvěděl tolik zajímavostí, že mu to nahradilo hodiny hledání v encyklopedii. O motýlkovi, černé labuti, tygrovi, jaguárovi, delfínovi, včelce a mnohých dalších. Podívejte se na fotky, kdo všechno se přišel zachránit. Celé to vtipně komentovala housenka se zelenou pusou a zelenou okurkou.

Zahráli jsme si taky hry, hodně her. Třeba na raka (už jste viděli delfína zařadit zpátečku?) nebo na mořskou nemoc. I holubici jsme vypustili, takže jsme mohli z archy vystoupit a vydat se domů. Na cestu nám zářila duha. Umíte vyjmenovat její barvy, jak jdou za sebou? I to v galerii najdete.

Prožili jsme hezký čas, dobře se společně bavili. Děkujeme Pánu Bohu a všem, kteří nám vytvořili zázemí – jídlem nebo čímkoliv jiným.

 

Záznamy kázání